Jag har inte tänkt på detta blogginlägg speciellt länge, men behovet har säkert funnits hur länge som helst. Äta till vardags är oftast inget jag prioriterar speciellt högt, det är mest ett nödvändigt ont. Men som löpare med bra förbränning behöver jag ju få lite energi i mig emellanåt, annars blir det helt enkelt soppatorsk, hur vältränad jag eller någon annan än må vara.

Mitt problem är inte huvudsakligen att jag äter fel enligt alla de i bloggvärlden som har en massa åsikter om vad man ska äta, mitt huvudsakliga problem är att jag inte äter tillräckligt i förhållande till vad jag tränar och min förbränning. Frukost är något jag alldeles för ofta hoppar över. Ibland blir det en fralla på jobbet framåt förmiddagen. Därför drar jag nu igång min egen lilla frukostutmaning med mig själv. Jag utmanar mig själv till att jag ska äta frukost varje dag fram till Stockholm Marathon den 2 juni. Jag ska helst äta frukost hemma, men blir det inte av måste jag göra det på jobbet.

Jag äter ofta yoggi och musli, men tröttnar ibland. Men nu har jag hittat en muslifrån AXA, func, som jag tycker är kanon och om den är nyttig också är det en bonus. Tyvärr är den lite dyr, 45 spänn eller nåt sånt när vi köpte den, men om jag bara äter den är den lätt värd det. Mackor är väl egentligen ingen favorit, men det blir det ganska ofta ändå. Jag borde äta gröt oftare men det blir inte av speciellt ofta, tyvärr.

Såhär såg min frukost ut idag. Kan jag komma i närheten av det här är jag supernöjd!

Musli med mackor och te

AXA func musli

Sportmackor från Östras

Share Button