Vi är hemma i Halmstad och eftersom det mot slutet av arbetsdagen blev bättre väder siktade vi in oss på en sväng på Galgberget. Till och med jag tänker på hur fint det är där just nu när det är så ljusgrönt och utsikten över Halmstad och stränderna kring stan tål att upplevas varje gång man springer på Galgberget.

Förutom ett par långpass till inför maran är siktet inställt på en del intervallpass av olika slag. Idag skulle det bli ett annorlunda intervallpass. Jag märker att jag måste vara väldigt fokuserad för att jag ska få till det så bra som jag på förhand har tänkt mig. Idag fanns inget riktigt fokus så det blev några intervaller på känsla, dvs jag vet inte hur långa de blev eller hur lång tid de tog. Jag springer nog med en ganska strikt stil vilket innebär att jag trivs bäst på asfalt. Detta gjorde att jag kände mig ganska obalanserad när jag nu skulle springa snabbare intervaller i ojämn terräng. Det kändes till och med svårt att springa fort utför, kanske i runt 3.30 min/km och det slog mig hur snabbt det då är att springa under 3 min/km när jag tycker det känns obalanserat i 3.30-fart.

Just nu har jag svårt att komma upp i fart och jag springer obalanserat i hög fart! Hur ska det här gå?? Hjälp!!!

Share Button