Explosivitet

Igår kväll, innan bilresan till Halmstad, testade vi ett träningspass på Sportlife Östermalm som kanske blir verklighet till hösten. Jaime höll i passet för oss några få testdeltagare. Det handlade om explosivitet, mycket explosiva övningar som ska göra en mer explosiv. Ett intressant träningspass som helt klart var jobbigt. Men ibland kände jag att kanske inte hade riktigt koll på övningarna och av den anledningen hade svårt att genomföra dem så bra och rätt som man borde.

Nu är det bara 2,5 vecka kvar till Stockholm Marathon så jag tänker inte börja ändra så mycket i träningen just nu. Men efter maran tänker jag mig att jag borde försöka mig på en liten omstart i träningen inför höstens lopp. I denna tänkta omstart skulle jag vilja bli lite starkare och lite rörligare och hoppas att detta ska hjälpa mig i löpningen. Någon som har någon erfarenhet att detta faktiskt kan hjälpa? Samtidigt som jag gärna blir starkare i hela kroppen vill jag också se till att jag får med övningar som faktiskt kommer göra nytta för löpningen, men jag vet egentligen inte vilka övningar det skulle vara.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

1 kommentar

  1. Man kan inte jämföra äpplen och päron, i det här fallet snabblöpare och motionärer, men jag märker åtminstone stor skillnad på min allmänna ork, på min hållning och stabilitet när jag springer. Har styrketränat sedan september, bara en gång/vecka men bara det lilla har gjort skillnad. Fokus på core-muskler (rygg, mage, mycket inre magmuskler, sneda magmuskler) och övningar för höftböjare och småmuskler i fötter och underben. Starkare = hållbarare!
    (ska berätta det för mitt skadade ben)
    Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *