I helgen som gick hölls Löpardagen 2012 i Göteborg och Växjö. Kommande helg är det dags för Västerås och Gävle. Löpardagen 2012 är ett samarbete mellan Team Sportia och Craft och även tränare och aktiva från längdskidlandslaget är på plats. Jag var också på plats för att jobba som representant från Craft.

Löpardagen innehåller två likadana block på två timmar vardera och kan t ex innehålla information om löpsteg, kost, hur man bör klä sig, intervjuer med aktiva från längdlandslaget och naturligtvis en lite löprunda. Goodiebag och erbjudande fanns också. Konferencier för Löpardagen är Rickard Olsson.

I lördags i Skatås hade vi otur med vädret, det blåste ordentligt och var väldigt kallt. Det är ganska normalt i Göteborg, i alla fall vad jag kommer ihåg från när jag bodde där, men det regnade i alla fall inte. Uppslutningen kunde varit bättre, men i det vädret hade inte jag heller velat ta ta mig upp till Skatås.

Efter eventet i Göteborg åkte vi vidare till Växjö och laddade för söndagen. Och även om det var kallt på morgonkvisten förstod jag att allt skulle bli mycket bättre i Växjö. Solen sken, vi hade en väldigt bra plats att vara på vid Växjösjön,  temperaturen steg till riktigt skön värme och Växjöborna var bättre på att ta sig ut och ner till sjön för att vara med på Löpardagen.

Programmet för dagen var i stora drag två block med:

  • Information sulor
  • Information löpsteg
  • Crafts klädskola
  • Intervju med landslagsåkare (i söndags Anders Södergren)
  • Löpning med Craft och längdslandslaget

Informationen om sulor hölls av ett lokalt företag, Footcare, och därefter pratade Niklas från IFK Växjö om löpsteg. Sen var det min tur att ta plats på scen och bli intervjuad av Rickard i det de kallade Crafts klädskola. Vi tog också upp Anders Södergren på scen som fick agera modell och berätta lite om hur han tänker när han väljer kläder inför ett träningspass. Därefter intervjuades Anders som bland annat berättade hur han gillar att springa med väst och gärna i tunn väst eller jacka som han kan ta av sig om det blir för varmt. Längdlandslaget har haft en månads semester nu, men nu börjar träningen inför nästa säsong och redan dagen efter så åkte de upp för ett frivilligt veckolångt läger i Riksgränsen. Avslutningsvis sprang vi runt Växjösjön cirka 5 kilometer, en fantastisk naturskön runda där Växjö Marathon äger rum.

Jag tycker det är hur kul som helst att vara iväg och jobba för Craft. Det känns knappt som jag jobbar när jag tycker det är så kul. Jag känner också att jag börjar kunna det och känner mig bekväm i rollen. Och sen är det naturligtvis inspirerande att träffa och umgås med elitidrottare man ser upp till.

En liten kul parantes i sammanhanget är att Arild, förbundskaptenen för herrlandslaget som också var med i Växjö, tyckte att jag sprang ”så gott som” ”perfekt”. Det var kul att höra, men det innebar också att han trodde att jag gjorde 2.20-2.30 på marathon, men där hade han ju fel på en halvtimme! :) Innebär detta att jag har kapacitet att bli bättre på marathon eller ska jag tänka att jag har potential inom ultralöpning?

Share Button