Imorgon (eller idag) lördag startar Giro d’Italia. Tyvärr har vi bara en svensk med, Gustav Larsson, men när det gäller cykel tycker jag det är kul att följa etapperna oavsett om det är svenskar med eller inte. Jag hoppas jag kommer ha möjlighet att se en del etapper och hoppas att jag på samma sätt som vanligt blir inspirerad av kommentatorn Roberto Vacchi som är helt sanslöst bra.

Jag har en liten konstig relation till cykling. På något sätt har jag alltid varit intresserad av cykling och jag kommer ihåg att när jag var mindre ville jag gärna börja med cykling. Vi hade också några på min högstadieskola som var duktiga cyklister och som skördade lite framgångar i ungdomsåren. Cykelklubben i Halmstad, CK Bure, har nog haft en del duktiga cyklister genom åren. Jag tror till exempel Glenn Magnusson har varit med i klubben och Roddan Andersson bor inte långt från mina föräldrar. Men jag har aldrig kommit så långt att jag börjat cykla som träning. Men det är säkert ett bra komplement till löpningen och jag kommer ihåg att cyklisterna var alltid duktiga löpare. Hur som helst så tycker jag det är kul att följa dessa etapploppen på TV med Roberto som kommentator så är ni det minste intresserade av cykel så slå gärna på TV’n någon gång under Girot, om inte annat för att bli inspirerad av Robertos fantastiska engagemang och kunskap.

Share Button