Jo, kroppen har så sakteliga börja hitta tillbaka till verkligheten. Inte så den kan göra stordåd, men i alla fall för att kunna klara av lite morgonjoggar här i New York. Men det har också blivit en massa gående!

I torsdags tog vi den klassiska turen att springa från Manhattans södra spets, Battery Park, och upp en bit längs Hudson River. Vi var långt ifrån ensamma och det är kul att se att det är så många som hittar till de joggingstråk som faktiskt finns i New York. Det är ju inte Prins Bertils stig i Halmstad direkt, men de gör vad de kan i alla fall. Det är benen och då framförallt framsida lår som inte är återhämtade, men även ett par sargade lår kan ta sig fram i en morgonjogg. Hur som helst var det skönt att få komma igång och röra på sig lite, mest mentalt för att känna att kroppen fortfarande vet hur man gör när man springer.

Igår tog vig tunnelbanan upp till det andra klassiska joggingområdet och naturligtvis var det till Central Park, denna gigantiska park på Manhattan som sträcker sig över 50 gator. Vi sprang upp till vattenhålet och rundan kring den med paus för lite korttagning. Och nu var låren faktiskt ännu bättre och med tanke på de få dagar som faktiskt gått sen i måndags och hur läget var med benen då så är jag faktiskt ganska nöjd. Efteråt sprang vi in på en favorit, en klassisk diner strax söder om Central Park.

Det gäller att hitta runt i Central Park

Nu börjar jag faktiskt kunna springa igen

Jag gillar att springa i Central Park, det blir aldrig tråkigt

Det är ett stort vattenhål de har i Central Park, populärt att springa runt

Igår, alltså på rundan i Central Park, sprang jag med min jacka från Boston Marathon och den uppmärksammas kan jag säga. Folk som är från Boston började prata med mig, en italienare som hade sprungit började prata med mig och en löparcoach här i New York som jobbade i en sportaffär började prata med mig. Återigen är det härligt att se hur kombinationen Boston Marathon och amerikanare blir så pratglada när de ser mig.

När ni kommer till New York tycker jag helt klart att ni ska testa morgonjoggar eller annat på dessa populära joggingområden. Även om man har tänkt sig en löpfri semester så rekommenderar jag detta som en del i upplevelsen av staden New York.

Share Button