I den bästa av världar var det inte denna rubrik jag tänkt mig i det första blogginlägget efter Boston Marathon. Men det är trots allt en bister sanning. Och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men inget av det kommer hjälpa så jag låter nog bli. Det som blev dagens största sanning kommer från ett tidigare inlägg där jag skrev att den enda erfarenhet jag har av marathon i 30 graders värme är från Båstad Marathon 2010 och det funkade inte alls. Den gången blev det plus 3:50 men annars är nog mycket likt.

Men även om mitt lopp idag inte gav den prestation i tid som jag hoppades på så tar det inte på något sätt bort att Boston Marathon är något alldeles speciellt. Stämningen i stan, loppet som arrangemang och invånarnas stolthet över sitt lopp som inte minns gör sig påmind i öronbedövande hejarop till alla. En ljudnivå som jag inte varit med om vid något annat lopp.

Dessa två stycken symboliserar de två stora delar som jag också kommer skriva mer om senare, men nu vet ni i alla fall hur det gick, hur illa det gick. Jag kan nämna att jag hört rykten om att herrarnas segrartid var nästan 10 minuter sämre i år än förra året och då är de nog ändå förhållandevis vana vid värme.

Tack alla för ert stöd på vägen fram till loppet. Och även om detta var Boston Marathon, så kommer det fler lopp senare under året där jag hoppas kunna visa att jag har mer i kroppen än vad jag lyckades visa idag.

Share Button