Just nu är klockan 05.30 och jag sitter i sängen med tävlingskläderna på. Nummerlappen är på plats. Jag kom i säng innan 22 igår och har sovit bra och ganska länge. På morgonkvisten blev det lite skönt att få somna om en timme till ni vet.

Nu ska jag göra de sista förberedelserna, gå till platsen där de otroligt många amerikanska skolbussarna står uppradade och ska köra oss ut till starten i Hopkinton. Där blir det till att gå runt lite, känna in spänningen och nervositeten som finns i luften. Nästan en timme innan start måste överdragskläderna lämnas. Vi går vidare ner mot startområdet, värmer upp och stretchar lite. Vi går upp mot startrakan och jag tar mig fram till min startgrupp, 1/3, vilket innebär startgrupp 3 i första vågen. I startfållan kommer en mängd olika nationaliteter stå och när det nästan är dags sjungs den amerikanska nationalsången.

This is it!

There are many races, but only one Boston Marathon!

Share Button