Ja, ni kanske redan har läst om det på andra ställen, men jag tänkte också ta tillfället i akt att säga några ord om nästa års nya begivenhet inom långdistanslöpning. Som titeln på blogginlägget antyder så kommer det arrangeras ett Stockholm Ultra Marathon och det är planerat till augusti 2013. Ultra innebär distanser längre än marathon och i detta lopp planeras det för 50 km och 100 km, där 100 km blir en SM-distans. 50 km är inte mycket längre än marathon, så alla som kan springa marathon kan också vara med i detta ultralopp. Och jag hoppas att alla som vill vara med faktiskt också får vara med, att både tjejer och killar får vara med och springa den distans de vill.

Man kan redan nu gå in på deras hemsida och anmäla sitt intresse för loppet, men den ”riktiga” anmälan öppnar nog först till hösten. Jag har redan anmält mitt intresse. Som jag tänker just nu är det nog 100 km som lockar mest, men det kan ändra sig, det är gott om tid kvar. Faktiskt så gott om tid att alla hinner träna upp sig för att vara med i detta lopp.

Själv har jag deltagit i två ultralopp hittills och de har varit i så kallade tidslopp, vilket går ut på att man springer i en viss tid och så får man se hur långt man kommer. Jag har sprungit ett 6-timmarslopp och ett 12-timmarslopp. Ultralopp är väldigt sociala och jag tycker att man i större utsträckning springer och pratar med varandra, det går ju heller inte lika fort så man kanske inte har samma flås. Så gör nu som jag, gå in på deras hemsida och anmäl ert intresse, att vara intresserad kostar inget!

Här får jag lite assistans av Sara i mitt lilla ”depåstopp” under mitt 12-timmarslopp

Share Button