Aj min mage!

Jag brukar inte ”spamma” bloggen med flera blogginlägg om en och samma träning, men nu ska jag göra ett undantag. För söndagens 5 olika gymnastiska övningar på stranden hade en alldeles för stor effekt på mig. Läs mer om dessa övningar här i FB-gruppen.

Jag har ont i magen, kallas visst träningsvärk, så det gör ont i alla möjliga rörelser man gör i dagliga livet. Jag är helt hundra på att vi egentligen inte har en aning om hur viktig magen och kanske då också ryggen och allt det där som en del kallar ”core”, är för att vi ska kunna utföra våra dagliga normala rörelser. Magen kommer med överallt, även i löpningen. Det är lite lustigt också, för även om jag tyckte det var lite småjobbigt att göra dessa övningar så hade jag ingen aning om att det skulle innebära sådana magsmärtor dagen efter. Jag tror jag måste hålla mig till löpningen, det kan jag i alla fall!

Mina stackars magmuskler är väldigt sargade idag efter träningen på stranden!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

9 kommentarer

 1. Hej! Blev hänvisad till dig med min fråga som jag ställde till Träningsglädje-Sara tidigare; om jag just nu springer i DS-trainers, vilken Adidas-sko är då en bra motsvarighet att övergå till? Har aldrig haft en sko från Adidas men de ser grymt sköna ut, men det känns som en djungel att välja rätt modell. Är som sagt ute efter en lättare sko som funkar till distansträning (upp till ca 21km).

 2. Hej Malin! Jag har gjort samma resa som dig, dvs sprungit en hel del i DS Trainer och gått över till liknande modeller (med flera i adidas). Ska jag bara säga en modell så säger jag adidas adizero boston 3. Den tycker jag passar bra som liknande sko som DS Trainer, men var noga med att det blir just ”3”, eftersom jag inte tycker boston 2 är lika bra.
  Sen har vi adidas adizero adios 2 som jag skulle säga är lite lättare och lite mer tightare och mer slimmad men fortfarande ingen extrem tävlingssko.
  Dessa skor borde också vara ganska lätt att hitta i sportaffärer och i webshopar. Lycka till och behöver du fråga igen så tveka inte, jag svarar så gott jag kan.

 3. Tack för hjälpsamt svar! Undrar dock hur storlekarna är mellan ds-trainern och adidas adizero boston 3, då jag tänkt beställa den eftersom jag inte hittat den i stan som jag bor i. Har du någon erfarenhet av Saucony Progrid Mirage 2, el liknande fr Saucony?
  Lycka till i Boston! :)

 4. Malin, jag skulle säga att storlekarna är jämförbara. Jag har US 8,5 i boston 3 och det hade jag i DS Trainer också.
  Har tyvärr ingen superkoll på Saucony. Sara köpte en Mirage för ett år sedan, men den blev knappt använd. Fråga henne gärna mer om den. Jag har haft ett par Saucony type A en gång, men den är mer ”tävling” än DS Trainer. När jag någon gång provat Sauconymodeller har de klämt åt för mycket och för högt upp runt hälen, men det är bara min personliga åsikt.

 5. Malin: jag gillar inte miragen alls. den gör för ont på min häl. tycker den är rätt så klumpig jämfört med adidasskorna – som liksom ser snyggare ut. jag har också haft en A2 eller A3 och den var kul – men lite för lös och ostabil. då tycker jag också att adidas är bättre även där. testa adidas feather – det är en kul sko som jag gillar!

 6. Malin: adizero feather som Sara nämnde kan vara kul sko, men jag tycker det är en större chansning. (jag tycker sulan är hårdare medan boston 3 är mjukare runt om foten utan att kännas svampig). Då är boston 3 mer lik DS Trainer och ett ”säkrare” köp, speciellt som du kommer beställa på nätet.

 7. Själv är jag ”fast” med mina Saucony. Jag älskar deras skor. De sitter stabilt på foten.
  Jag är sugen på att testa Adidas och då undrar jag vilken sko som skulle kunna vara jämförbar med Kinvara och Mirage.
  Dessutom har jag haft tankar på Nike Lunarracer. Har du någon erfarenhet av den?

 8. Mikael: Jag har tyvärr bara koll på adidas och lite på vissa asicsmodeller jag haft tidigare. Jag själv håller mig gärna till ett märke jag gillar, annars ska man nog fokusera på att hitta skor som passar och vara nöjd med det. Fast visst kan det vara kul och testa runt en massa skor! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *