Jag har förstått att det kommit lite snö lite här och var men det har vi sluppit här i Halmstad. Så idag var planen ett långpass i solen, även om temperaturen gärna hade fått vara lite högre. För att inte tala om vinden, det kändes som jag hade motvind eller sidovind på hela rundan, men är det möjligt??

Planen var en ganska vanlig runda som slutar på 20-25 kilometer. Vid en 90 graders kurva uppe vid flygplatsen gjorde sig vinden väldigt påmind och flygplanslik. Efter svängen lät det lika mycket i vinden som det gör i ett flygplan som är på väg att ge sig iväg, helt sanslös ljudnivå av bara vind. Jag sprang på ganska öppna platser så vinden hade inga problem att nå mig och göra det jobbigare än nödvändigt. Och jobbigt var det, jag tyckte det kändes väldigt jobbigt och tänkte att det var i alla fall sista långpasset innan Boston Marathon om 9 dagar. Men fint väder var det, sol och blå himmel och utsikt över havet är något som lockar med löpningen här i Halmstad.

Jag blev väldigt trött i låren, nästan mer än i halvmaran i Prag förra helgen. Det gillar jag inte, för jag är inte van vid att känna något i låren, det brukar vara flåset som är flaskhalsen. Kan detta ha med motvinden att göra? Hur som helst hoppas jag att stretching och massage i veckan som kommer ska göra benen friska igen. För i Boston behöver jag lätta ben så länge som möjligt!

Klassiska vyer på långpassen i Halmstad!

Share Button