Ikväll var det final i Biggest Loser, svenska versionen. Jag gillar programmet och har sett det när jag varit hemma. Mårten verkar vara en bra tränare och det märks också på resultatet på en del av deltagarna. I dagens finalprogram fick vi se hur mycket alla deltagarna hade förändrat sin vikt och alla hade faktiskt gått ner, men väldigt olika mycket.

Några av deltagarna har genomfört fantastiska resor med en stor portion målmedvetenhet. Väldigt beundransvärt. Skillnaden jag la märke till mellan deltagarna var nog just målmedvetenheten. En del hade den med sig från början och för en del växte den kanske fram mer och mer. För en del fanns det nog inte  tillräcklig stor vilja om man ser till deras prestation under 5 månaders tid med tanke på den hjälp de trots allt fick. Men de som verkligen tog chansen att förändra sina liv, de är hjältar. Hoppas att dessa hjältar har lyckats förmedla genom TV’n att det går om man verkligen vill om man verkligen bestämt sig.

Jag kommer ihåg en säsong i det amerikanska Biggest Loser. Jag tror att alla efter säsongens slut skulle genomföra ett marathon. Då sprang en av deltagarna in på strax över 4 timmar, helt fantastiskt!

Share Button