Tiden går och som bekant går den ibland lite fortare än vad man tänkt sig. I träningssammanhang kan det vara svårt att hinna med den träning man har tänkt sig, kanske för att man börjar för sent och för att det kanske kommer skador och skavanker emellan. Men tiden går ändå och idag är det en månad kvar till Boston Marathon.

Hur ligger jag då till så här en månad innan? Ja, eftersom jag inte har sprungit något lopp ännu i år har jag svårt att ge ett bra svar på frågan. Men jag har inte haft så många långa långpass som jag hade tänkt, men jag tycker ändå att jag haft långpass jag är nöjd med. Farten finns i kroppen och det är egentligen inte farten som är problemet ett marathonlopp utan att hålla en okej fart tillräckligt länge. Efter halvmaran i Prag om två veckor kommer jag ha en bättre bild av läget, men målet i Boston är sub 3, som vanligt…

Boston Marathon går i år för 116:e året och jag tror att det är det äldsta årligen förekommande marathonloppet. Boston Marathon ingår i Big Five av marathonlopp och amerikanarna är väldigt stolta över sitt klassiska marathonlopp. Jag sprang även förra året och jag kan inte annat än hålla med, Boston Marathon är speciellt och jag tycker absolut man ska fundera på att delta. Stort marathonlopp i USA är mer än New York Marathon, Boston Marathon är helt klart potentiell utmanare till maran i the big apple.

Jag kommer berätta lite mer om Boston Marathon fram tills det är dags så häng med!

Mållinjen vid förra årets Boston Marathon!

Share Button