Morgonjogg, hemskt! Morgonjogg, fungerar faktiskt!

Imorse hade Sara bestämt morgonjoggsdejt med Charlotte och Lisa från Runday. Jag fick frågan om jag ville följa med och även om jag inte brukar morgonjogga så bestämde jag mig för att hänga med. Vi sågs redan klockan 06.00. Jag kan knappt tro det när jag nu skriver det, 06.00. Det är väldigt tidigt. På träningsläger i Portugal börjar morgonjoggen 07.00, rena sovmorgonen jämfört med 06.00.

Vi sprang bort en sväng i Hagaparken. Klassiska Hagaparken som jag fortfarande har lite svårt att hitta i. Det var lite kallt från början men som vanligt gick det över efter en stund. Det var ljust ute från början och det har det naturligtvis inte varit hela vintern klockan 06.00. Och när vi hade börjat springa tänkte jag inte på hur tidigt det faktiskt var. Och trots den tidiga morgonstunden var vi ganska pratiga. Och vips var vi tillbaka inne i Stockholm igen och morgonen kunde fortsätta.

Tjejerna från Runday är precis så lättsamma som många säkert föreställer sig. Vi pratade om allt möjligt som till viss del var tränings- och löpningsrelaterat, men också om hur det pusslas med tider för att få ihop vardagen mellan det vanliga jobbet och hobbyn som tar en hel del tid. Det som slår mig mest är hur deras framgångssaga är så genuin. De ville starta en löpargrupp för att sprida löpglädje. De ville att alla skulle kunna vara med. De var smarta från början och har under hela tiden haft väldigt välbesökta träningar. Själv har jag bara varit med någon enstaka gång, men jag har löparkollegor som är flitiga besökare på deras träningar. Jag gillar att de har utgått från sina egna viljor och låtit marknaden bestämma deras utveckling, jämfört med om man skulle ”trycka” ut något bara för att man själv vill.

Jag gillar också att de verkligen har en bra bakgrund (har gått på löpargymnasium) för att kunna hålla i träningar och har säkert mycket kunskap. Jag skulle hellre välja att lyssna på dem än på löpbloggare som kanske berättar om sig själva eller en specifik löpupplevelse. Jag vill helst lyssna på någon/något som jag kan dra lärdom av. Visst, jag gillar också att lyssna på framgångssagor, men då får ”sagan” gärna innebära att de nått stor framgång, inte bara ett genomfört lopp.

Sommarträning med Runday. Bild lånad från Rundays hemsida

Share Button