Träningsläger?

I lördags åkte ett gäng ner på träningsläger till Portugal med Team Stockholm Marathon. Har jag funderat på att åka med? Självklart! Skulle det vara kul att vara där? Självklart! Men, det var inte läge att ta ledigt en hel vecka från jobbet nu och det är ju inte direkt gratis. Istället ska jag fortsätta träna på här hemma.

Finns det då något som kan vara positivt med att inte vara med på träningslägret? Nja, eller jo, för att tänka positivt har jag kommit på saker som stämmer för egen del. Igår (söndag) sprang jag långpass med TSM och där springer jag med 3.00-gruppen, den grupp som passar mig bäst. Hade det funnits en grupp för en måltid på 2.50-2.55 på maran hade jag hellre varit med i den. Jag har varit med på TSM-lägret i Portugal 2 gånger och båda gångerna fick vi i 3.00-gruppen springa med 3.15-gruppen för att de slog ihop många av grupperna. Detta var naturligtvis inte optimalt för mig och med tanke till det var det kanske bättre för mig att stanna hemma och kunna springa med ”riktiga” 3.00-gruppen på långpasset igår. En annan sak som kan vara en fara med att åka på träningsläger är att det är lätt att träna för mycket så att skaderisken ökar och jag har faktiskt varit med om att få en del skadeproblem när jag tidigare varit på dessa träningsläger.

Ovanstående stämmer för mig. Men trots detta hade jag gärna varit med på träningslägret, men det jag vill säga är att oavsett så gäller det att tänka positivt och göra det bästa av situationen. Så tänk positivt, gör det bästa av situationen och glöm inte lyssna på kroppen!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Jag är så sjukt sugen på en träningsresa… Alla dessa rapporter från Portugal och andra ställen… Men har varken råd eller riktigt tid just nu, så hittar på egen träningsresa på nästa tjänsteresa som går till bla Nashville :)

  2. Em: Mmm, håller med dig, är också sjukt sugen på en träningsresa, fast jag märker det mest när man pratar om det! :) Resa och träna är ju en sjukt bra kombination. Men det låter ju som din Nashvilleresa slår Portugal alla dagar i veckan! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *