Jag hade egentligen en idé om att jag skulle göra som förra lördagen, springa en sväng innan långpasset med Linnea började, allt för att få ett längre långpass. Men det var omöjligt i morse. Jag var uppe i tid, men motivationen fanns inte där. Och hade jag inte tagit mig till Zinkensdamm på Södermalm så hade jag kanske inte kommit ut på något bra pass alls.

Jag hoppade på en buss och tog mig till startplatsen och sen bar det iväg. Farten på dessa pass är beskedliga, men jag får se det som att alla långpass är bra pass, oavsett vilken fart de går i. Vilken fart som är lagom på långpass är något som många kan diskutera och ha åsikter om och jag har en plan på att göra mitt eget blogginlägg om hur jag ser på det.

Idag blev det ungefär en halvmara i något vi kan kalla flexibel 5-fart, dvs några kilometrar gick på något under 5 min/km, men de flesta en bit över 5 min/km och snittet blev också över 5 min/km.

Share Button