Jag och yoga!

Vissa saker passar man för och vissa saker går mindre bra ihop. Jag går kontinuerligt på yoga, ungefär 1 gång var 5:e år. Okej, lite skämt, men jag är ingen van yogare och det är säkert 5 år sen jag gick på ett yogapass och då gick jag därifrån efter en stund. Igår kväll skulle Jessica testa någon ny grej så jag tänkte att jag skulle gå dit. Yogan var på Sportlife Tegnergatan så det var ju enkelt när jag ändå var där.

Genom åren har det dykt upp en massa konstiga namn på yogaklasser och det finns ju också någon variant som innebär att det ska vara jättevarmt i rummet. Jag vet inte om denna yogan hette något speciellt men det var inte så mycket konstigt flum i den och inga danssteg. Men jämfört med att springa där det går ut på att sätta ett ben framför det andra så är det väldigt mycket att hålla reda på när man yogar. Man ska andas, både in och ut, man ska tänka på höger och vänster, inåt och utåt, svank hit och dit och allt detta måste man vara ganska snabb på att hänga med i annars hamnar man lätt efter och man hamnar i ett läge där man själv sitter ner men alla andra står upp. Jag tror alltså att det skulle vara bra att ha en personlig yogalärare som gjorde alla rörelser åt en, för nu känns det lite som att man kanske gjort hälften av övningarna ganska rätt, resten kanske var mindre bra.

Är yoga något som jag tror på och kan rekommendera? Nja, det kan jag än så länge inte säga att det är eftersom jag inte har märkt det själv ännu. Men i nuläget tycker jag att jag har hört tillräckligt många säga att de har blivit rörligare och mjukare i kroppen tack vara yoga och body balance och det finns även löpare som på ett konkret sätt har försökt förklara hur de tycker att de hjälpt dem i löpningen. Så om jag nu testar denna typ av träning snart igen hoppas jag att jag snart ska få en aha-upplevelse som gör att jag tror på det och känner att det är värt att lägga den tid som yogan tar.

Nej, jag jag har inte gula sjukan! :)

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

  1. ALLT är svårt om man aldrig gör det. Jag tycker springa är skitsvårt. Vill helst dö efter två minuter. Yoga däremot är inga problem :P . Och ja, om man sitter när alla andra står så har man troligtvis hamnat på efterkälken på nå vis ;) .

  2. Erika: Är det sådant där varmt? Då åker jag hellre till värmen i Thailand! ;)

    Soffan: Visst är det så att mycket är svårt om man inte kan det. Samtidigt är det viktiga att man kan anpassa sig till de som kanske är lite nya. Jag har annars ett skräckexempel från ett träningsläger i Portugal. En deltagare frågade ledaren vilken fart de skulle springa i och fick tillbaka svaret ”lugnt”. Men för vem är farten lugn, en fd landslagslöpare (som ledaren var) eller en nybliven löparmotionär? Det slutade med att hon (ledaren) sprang iväg och inte hade tillräcklig koll på om resten hängde med eller inte och vi var några andra deltagare som fick vara schyssta och sociala mot dem som inte tyckte att farten var ”lugn”.

  3. 40 grader! I Thailand är det nog bara 30 … :) Men det finns bikram camp i Phuket. Lite sugen :P

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *