Vissa saker passar man för och vissa saker går mindre bra ihop. Jag går kontinuerligt på yoga, ungefär 1 gång var 5:e år. Okej, lite skämt, men jag är ingen van yogare och det är säkert 5 år sen jag gick på ett yogapass och då gick jag därifrån efter en stund. Igår kväll skulle Jessica testa någon ny grej så jag tänkte att jag skulle gå dit. Yogan var på Sportlife Tegnergatan så det var ju enkelt när jag ändå var där.

Genom åren har det dykt upp en massa konstiga namn på yogaklasser och det finns ju också någon variant som innebär att det ska vara jättevarmt i rummet. Jag vet inte om denna yogan hette något speciellt men det var inte så mycket konstigt flum i den och inga danssteg. Men jämfört med att springa där det går ut på att sätta ett ben framför det andra så är det väldigt mycket att hålla reda på när man yogar. Man ska andas, både in och ut, man ska tänka på höger och vänster, inåt och utåt, svank hit och dit och allt detta måste man vara ganska snabb på att hänga med i annars hamnar man lätt efter och man hamnar i ett läge där man själv sitter ner men alla andra står upp. Jag tror alltså att det skulle vara bra att ha en personlig yogalärare som gjorde alla rörelser åt en, för nu känns det lite som att man kanske gjort hälften av övningarna ganska rätt, resten kanske var mindre bra.

Är yoga något som jag tror på och kan rekommendera? Nja, det kan jag än så länge inte säga att det är eftersom jag inte har märkt det själv ännu. Men i nuläget tycker jag att jag har hört tillräckligt många säga att de har blivit rörligare och mjukare i kroppen tack vara yoga och body balance och det finns även löpare som på ett konkret sätt har försökt förklara hur de tycker att de hjälpt dem i löpningen. Så om jag nu testar denna typ av träning snart igen hoppas jag att jag snart ska få en aha-upplevelse som gör att jag tror på det och känner att det är värt att lägga den tid som yogan tar.

Nej, jag jag har inte gula sjukan! :)

Share Button