Ikväll var jag med på ett pass jag inte hade valt själv. För mig som inte har något träningsprogram känns det lite annorlunda. Hur vet jag att passet är bra för mig? Jag sprang med Team Stockholm Marathon (TSM) som förutom långpassen på söndagar nu också erbjuder annan träning på torsdagar. Och idag var det alltså backe på programmet, långbacke närmare bestämt. Jag tror att jag behöver bli bättre på att springa i backe och jag tror att backe kan vara bra för styrkan.

Jag kan berätta att det fortfarande är is på marken i skogen. Vi var ute i skogen innan backintervallerna började och det kändes lite bortkastat. Vi kunde ju värmt upp på ett ställe utan is, men jag får hoppas isen smälter snart. Sen blev det ett gäng intervaller i en ganska brant backe. Det var tänkt att backen skulle ta 60-80 sekunder, men jag vet inte hur lång tid backen egentligen tog. Jag gick ut förhållandevis lugnt, eller kanske snarare förnuftigt. Jag hade inga större problem att hålla farten intervallerna igenom och det känns ju bra. Jag hoppas också att backpasset gav mig lite styrka.

Passet som sådant gick väl okej, men jag blev förvånad över hur kallt och mörkt det fortfarande är. Hade vi inte vår här för någon vecka sedan?

Share Button