Nu klockan 08.00 gick starten till det 88:e Vasaloppet. Jag tänkte bespara er de historiska fakta jag känner till om Vasaloppet. För egen del så har Vasaloppet första söndagen i mars alltid varit något nästan heligt att titta på. Kanske inte minst för att pappa åkte 20 Vasalopp i följd. Att ställa klockan tidigt, fixa lite frukost och sen ställa in sig på en lång härlig Vasaloppssöndag, det var klassiskt. När jag var mindre brukade jag bygga koja hemma hos mamma och pappa med möbler, filtar och klädnypor. Man hade också laddat upp med en massa godis och annat. Sändningen på den tiden kändes väldigt lång medan den nu känns som om den går mycket fortare, trots att segrartiden är ungefär densamma.

Så nu är jag, precis som jag ska, placerad i soffan och tänker hålla mig här under Vasaloppet. Vilken tur att jag sprang ett så långt långpass igår som gör att jag med gott samvete kan hoppa över långpasset idag. Men kanske att det blir någon annan träning i eftermiddag, vi får se.

Share Button