Jag är nöjd med mitt långpass idag, mycket nöjd. Det är inte ofta jag tjoar och tjimmar över träningar men att få in ett pass på över 30 km var efterlängtat och idag gick det mesta som på räls.

Jag startade tidigt för att springa en liten runda själv innan jag mötte upp IF Linnéa vid Zinkensdamm på Södermalm som i princip alltid utgår därifrån på lördagar klockan 10.00. Jag visste att de planerade att springa drygt 20 km så jag var tvungen att springa en del innan jag kom till Zinkensdamm. När jag sprang själv i början kom jag snabbt in i en fart lite under 5 min/km, men eftersom det var nästan direkt efter frukost kändes det en del i kroppen och magen. I slutet av min egna sväng blev jag tvungen att öka farten för att hinna fram i tid, så kroppen fick känna på lite fart ner mot 4 min/km.

Väl framme vid Zinkensdamm togs det obligatoriska kortet innan vid drog iväg i sakta mak, runt 5.30 min/km. Vi sprang idag ut mot Solna på lite okända vägar och sprang sen tillbaka via Hagaparken med lite småisiga vägar. Väl tillbaka i Stockholm hade vi inte riktigt den tänkta distansen så det blev en sväng på Södermalm som avslutning.

Vi höll nog runt 5.30 min/km stora delar av den gemensamma 2-milsrundan. Kanske lite i långsammaste laget, men eftersom det för min del blev över 3 mil totalt så tycker jag farten inte spelar så stor roll. Det kändes lätt och flöt på bra hela tiden, men visst kände jag mig lite trött sista 5-10 minuterna. Det kan ju bero på att jag inte hade någon energi med mig…

Jag var ute tidigt och laddad för långpass! Jag ser ju nästan vältränad ut! :)

Gänget för dagens långpass från Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm

Share Button