Idag är det 1 mars, vårens första dag skulle jag kunna kalla det. Vi har blivit av med snön och förhoppningsvis kommer den inte tillbaka mer i år, inte i södra delen av Sverige i alla fall. Okej, lite is och geggamoja finns kanske kvar ute på stigar och sånt men det försvinner nog snart.

Ett annat tydligt vårtecken är att TSM börjar med sina torsdagsträningar som kommer vara mer för fartens skull medan långpassen på söndagarna är mer för distansens skull. Idag står det snabbdistans 7 km i 4.00-fart på schemat. Det känns nästan lite väl snabbt för mig så här tidigt på säsongen, men jag ska nog testa ändå. Bättre att springa snabbt så länge det går än att springa för långsamt. Hoppas bara att jag kommer från jobbet i tid så att jag hinner till träningen.

När nu Öppet Spår har varit och Vasaloppet går på söndag är det hög tid att öka dosen löpträning. För min del funkar det ganska bra att sätta upp lite små mentala tidsgränser för mig själv, som nu med 1 mars då löptränibgen ska intensifieras. Jag kommer köra mer snabbhet och se till att långpassen blir tillräckligt långa och att de blir av.

Så för min del: välkommen våren, nu kör vi!

Jag ser fram emot våren!

Share Button