Jaha, det är väl bäst att jag berättar det här, när TV4 inte klarar av att visa det. Jelena Isinbajeva satte ikväll sitt 28:e världsrekord. Jelena hade sedan tidigare 15 världsrekord utomhus och 12 världsrekord inomhus. Jelena tog ikväll 5.01 i andra försöket, vilket var en ökning med 1 centimeter jämfört med hennes gamla rekord från 2009.

Det roliga är att jag planerade detta inlägg redan innan världsrekordet slogs. För om ni såg det på TV så såg ni också hur otroligt glad hon blev redan när hon klarade 4.92. Detta tänkte jag skriva om i detta blogginlägg.

Det jag verkligen gillar med Jelena är hur otroligt dedikerad hon är till sin idrott. Det är tjejen med 28 världsrekord, med 2 OS-guld, med 5 VM-guld (varav 3 inomhus) och ändå sprudlade hon av glädje när hon ikväll tog 4.92. Jag tycker det är otroligt häftigt hur hon kommit tillbaka efter misslyckandet i VM 2009 där hon blev sist i finalen utan giltigt resultat. Att hon verkligen gillar sin idrottsgren tycker jag också bevisas av att hon är tillbaka i Volvograd för att kunna träna nära sin tränare. Vilken 30-årig idrottstjej som helst skulle kanske lägga av eller flytta till Los Angeles, men inte Jelena.

Detta imponerar på mig!

Share Button