Åre har det mesta jag behöver. Ofta när jag åker därifrån tänker jag att det vore schysst att kunna få stanna kvar, men det är ju det där med att jobba också. Ibland är jobbet orsaken till att man måste flytta och ibland är bristen på jobb på ”önskeorten” att man inte kan flytta. Svårt att hitta allt på ett ställe alltså!

Även om jag själv inte tränade så mycket eller levde speciellt hälsosamt när jag gjorde mina säsonger i Åre så tycker jag Åre i mångt och mycket står för träning och hälsa nuförtiden. Detta ser vi kanske även på andra ställen i samhället, men i lilla Åre märks det kanske mer. För det första är ju skidåkning både på längden och tvären träningsformer i sig, eller? Kan det vara träning att åka iväg på skidresa med polarna? Ja, varför inte? Ofta hör jag talas om att folk tränar ben på gymmet inför en skidresa och då känns det ganska självklart att själva genomförandet, som ofta är många fler timmar och mer intensivt, än själva träningen, också är träning. På samma sätt som att ett marathon ger något, precis som träningen inför marathonloppet. Och jag har nog varit som starkast i låren efter mina säsonger i Åre. Men även längdåkningen är ju en väldigt bra träningsform och någon gång har jag läst att längdskidåkning är en av de effektivaste och skonsammaste träningsformerna som dessutom tränar hela kroppen.

Sen finns det också en mängd aktiva arrangemang i byn med lite drygt 1000 invånare. Vi har till exempel Work Out Åre, Yogahelger, Åreskutan Runt och Åre Extreme för att bara nämna några arrangemang. Sen har vi ju all vandring och cyklandet också. Så visst är Åre en liten by man kan vara aktiv i!

Sen måste jag säga att jag gillar många av Åres restauranger också. Niesti, Fjällpuben, Tottebo och Dahlboms är bara några bra alternativ som är värda ett besök.

Share Button