Ledsen att det har varit lite bloggtorka här några dagar. Ibland har jag svårt att hitta på något relevant att skriva när jag själv inte har möjlighet att vara aktiv, som de senaste dagarna när jag har varit förkyld. Att till exempel lägga upp ett inlägg om bara en frukt känns inte riktigt som jag. Hellre relevanta inlägg än spamma bloggen med orelevanta inlägg.

Men nu är jag friskare och tränade ett okej pass idag. Jag hade siktet inställt mot gymmet och ett lagom långt distanspass. Men jag blev lite sen från jobbet och kände inte riktigt att jag skulle ha varken tid eller motivation för att mala på i så lång tid som det skulle krävas för att få ihop ett lagom långt distanspass. Så jag planerade om till ett kortare pass med inslag av fartökningar som till slut blev ett rent intervallpass.

Efter 10 minuter uppvärmning tyckte jag att jag var redo. Men av någon anledning har jag det lite jobbigt på löpbandet i vinter. Framförallt märker jag det när jag joggar i lugnt tempo, allt känns jobbigt. Och egentligen skulle jag behöva stanna och stretcha lite efter uppvärmningen innan jag kör igång. Ibland gör jag det, ibland inte. Idag körde jag igång direkt efter uppvärmningen. När jag väl började hade planen justerats till 6-8 ggr 3 minuter i 3.45 min/km med 1 min vila, dvs start var 4:e minut. Detta märkte jag kändes lite jobbigt och jag hade inte mental styrka att fortsätta kämpa så hårt som det kanske skulle krävas för att fortsätta. Justeringen jag gjorde var att jag minskade ner intervalltiden till 2,5 minut och fortfarande start var 4:e minut. Men det blev i alla fall 8 intervaller där jag i de två sista intervallerna höjde farten till 3.38 min/km och 3.30 min/km.

Jag är nöjd med passet, men jag känner också att jag får kämpa en hel del för detta. Jag måste köra mer intervaller i olika varianter för att bli bekvämare i höga farter och längre intervaller. Men det kommer, det kommer, det måste det göra! :)

Jo, jag blev till och med svettig idag!

Share Button