Det är lördag och jag har suttit lite i soffan och tittat på längdskidor på TV. Vinterstudion med Andre Pops är en favorit och det brukar ofta dyka upp olika detaljer som får en att bli glad och motiveras. Det första som jag fastnade för idag var intervjun med Anna Haag efter tjejernas 15 km i klassisk masstart. På något sätt sa Anna att hon var så trött efter 5 km och att hon tyckte att hon orkade inte mer. Naturligtvis hoppas vi att Anna ska känna sig stark och orka hela vägen, men det kändes ändå så ärligt på något sätt. När världseliten står i TV med ett leende på läpparna och säger att hon var trött och inte orkar, då är det inte så konstigt att vi andra ibland också får samma känsla. Men precis som Anna gjorde, bet ihop och kom igen, så kan alla vi andra göra likadant, komma igen och avsluta starkt.

Jag själv tycker att i konditionsidrottande är det väldigt vanligt att känslan går upp och ner under loppets gång, oavsett om det är träning eller tävling. Men även efter en dipp så kan vi alltid komma tillbaka. Och om vi känner att vi är väldigt trötta så brukar det inte krävas någon längre lugnare period förrän vi känner att vi har fått lite nya krafter och kan komma tillbaka. Så detsamma gäller för oss alla, ge aldrig upp!

Share Button