Idag är det 50 dagar kvar till halvmaran i Prag. Vi är ganska många svenskar som ska dit och springa och jag känner en del från IF Linnea som ska dit. Jag tycker kombinationen resa och tävling är kanonbra.

Så hur är det då med 50 dagar? Är det lång tid eller är det kort tid? Beror naturligtvis vad man jämför med och hur man ligger till i träningen. För egen del så brukar jag inte ha någon jättefart i passen i februari men jag har försökt med några intervallpass redan i år, tyvärr utan större framgång. Men tillsammans med de långpass jag kommer köra som marathonträning, de medellånga progressiva distanspassen jag gillar kommer nog olika långa intervallpass vara en stomme i träningen till halvmaran i Prag. Denna halvmara ligger otrevligt tidigt på säsongen när benen knappt har vaknat, men det är väl också en fördel att loppet ligger så tidigt på säsongen så att man tvingar sig själv att komma i gång.

Förra året hade jag runt 1.24.30 i Prag och jag skulle gärna vilja putsa den tiden med ett par minuter. Det är inte lätt när man måste snitta lite under 4 min/km i dryga 2 mil, men det borde inte vara omöjligt. Och eftersom jag hellre gör bra tider på marathon så tror jag också detta lopp och intervallträningen inför loppet kan gynna min marathonträning. Jag hoppas att jag får vara frisk och skadefri framöver så jag ordentligt kan köra de intervallpass och progressiva distanspass som jag önskar. En bra tid i Prag hade varit en jäkla bra start på säsongen!

Efter målgång i Prag förra året. Hoppas jag är nöjdare efter målgång i år!

Share Button