Har ni tränat med jobbet någon gång? Det gjorde vi ikväll. Det är ett gäng från min grupp som har fått möjlighet att träna lite tillsammans mot kommande mål. Idag var första tillfället och det var mycket som skulle hinnas med på kort tid, en timme. Seriös uppvärmning, lite tester för dokumentationens skull, en liten konditionsdel och stretching. Naturligtvis drog vi över tiden…

Det märks tydligt när man ska göra något man som löpare inte är van vid, men samtidigt är nog inte alla kollegorna speciellt hemma i alla övningar heller. Testerna var spänsthopp uppåt, jämnfota längdhopp från stillastående, armhävningar, jägarställning och plankan. Jag tyckte det gick ganska bra, även om det var lite jobbigt, eller mycket jobbigt eftersom man fick hålla på tills man inte orkade längre i vissa övningar. Det som var intressant var att ganska snabbt började jag känna att vissa kroppsdelar skakar, men man kan fortsätta ändå. Jag var nog så trött i statiska övningar att jag började skaka ganska tidigt, men efter det att skakningarna började kunde jag fortsätta ett tag till. Och här tror jag, obs tror, att jag som konditionsidrottare hade en liten fördel. Jag är mentalt van vid att fortsätta trots att man är trött, trots att det tar emot. Jag kan tänka mig att många tror att de inte orkar längre när kroppen börjar skakar ordentligt och då lägger de kanske av. Jag fick i alla fall en känsla av att en del gav upp lite för lätt, men som sagt, det är bara min egen gissning.

Share Button