Idag är det första lördagen i februari, dvs löpningens dag, läs mer om detta på Ingmaries blogg. Det fanns naturligtvis många sätt att fira dagen på, jag valde ett långpass med IF Linnéa.

Att det skulle bli ganska kallt idag var nog alla överens om och frågan var HUR kallt det skulle bli. Jag var beredd att pälsa på mig ordentligt, men samtidigt är det ju så att man inte vill bli för klumpig och för varm efter ett tag, snarare frysa lite i början. Idag hade jag till och med min rånarluva på mig, väldigt skönt till en början, men efter en stund tog jag faktiskt av den.

Rånarluva från Craft

Vi körde först en runda på ca 15 km och det gick i behaglig fart, över 5 min/km. Men lite som vanligt vid långpass så kommer det stunder då det känns lite småjobbigt, som om man inte kommer någonstans i passet. Jag hade en sådan känsla vid 3-5 km och efter dryga milen. När vi var tillbaka efter ca 15 km var de flesta nöjda för dagen, men vi var några som passade på att göra passet lite längre. Och även om jag egentligen inte känner mig så bra långpasstränad så kändes denna extrarunda på 7-8 km bättre och snitade nog under 5 min/km och var bland annat ner runt 4.40 min/km och det kändes helt okej. Så det var bra att jag hängde med på denna extrasväng, både för att få ett längre pass, men också för att självförtroendet och känslan skulle bli bättre efter passet tack vare sista rundan.

Dagens tuffingar som gav sig ut i kylan!

Share Button