Vad har hänt?

Jag är inte mig själv, känns det som! Det känns som jag varken kan springa länge eller snabbt längre. Okej, jag vet att detta kan vara relativt, men i relation till vad jag tycker att jag brukar eller borde kunna så tycker jag att jag är lite under isen just nu.

Kort innan skidresan sprang jag en liten stund i 5 min/km och det kändes som jag tog helt slut. Och idag hade jag kanske inte samma negativa känsla, men jag är ändå lite fundersam över passet. Tanken var att springa intervaller, 4*4 minuter med 2 minuters vila. I varje intervall skulle jag öka farten varje minut, från 4.00 min/km ner till 3.40 min/km. Men jag blev trött och hade bara ork/motivation till 2 intervaller. Är jag trött eller har jag tappat snabbhet? Okej, jag är inte jättevan vid att springa i 3.40 min/km, men hur stor skillnad kan det vara i ansträngning jämfört med 4.00 min/km?

Jag är inte nöjd så nu måste jag lägga in snabba kortintervaller i var och vartannat träningspass!

Jag vill tillbaka till formen jag hade i Amsterdam i höstas när jag gjorde sub 3 med ”lagom” ansträngning!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Jag är ju inte världens snabbaste så jag kanske inte skulle ge råd, men..
    Jag känner mig också långsam och seg. Jag tröstar mig med att det är vinter, mörkt, kallt och jobbigt i allmänhet.
    Jag tror att du inte ska stressa upp dig utan träna på utan alltför hårda krav på dig själv. Låt det gå i det tempo det går. Kör lite avslappnad träning. Formen kommer att komma tillbaka. Det är jag säker på. Ge det lite tid! Du vet ju att du kan!

  2. LL: Alla kommentarer, tips och råd är välkomna! Jag håller egentligen med dig, men det stressar mig lite att det inte är så lång tid kvar tills vårens först lopp där det måste börja presteras. Och om jag inte kan hålla en viss fart i 5 minuter nu, hur ska jag då kunna göra det i 80 minuter om 2 månader? Men, men, jag hoppas farten dyker upp snart!

  3. Tror inte du skall dra for stora vaxlar pa att det inte funka som du ville, det kommer. Vet inte hur mkt intervaller du har kort i ar, men for mig tog det en god manad inna jag kom upp i den fart jag onskade. Kort intervaller hjalper som du sager, men jag har helt overtygad om att du skall kora pa som du har planerat, lagger du in for mycket oplanerade pass och intervaller drar man latt pa sig skador. Och farten mellan 4 min/km -3.40 min/km ar en jakla skilland i fart…for mig i alla fall :)

  4. Stefan: Jo, det kommer väl, det tror jag nog, men tålamodet är inte det bästa! :) Men visst, jag ska nog varva kortintervaller med långintervaller och kanske till och med backe, så kommer nog farten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *