Jag är inte mig själv, känns det som! Det känns som jag varken kan springa länge eller snabbt längre. Okej, jag vet att detta kan vara relativt, men i relation till vad jag tycker att jag brukar eller borde kunna så tycker jag att jag är lite under isen just nu.

Kort innan skidresan sprang jag en liten stund i 5 min/km och det kändes som jag tog helt slut. Och idag hade jag kanske inte samma negativa känsla, men jag är ändå lite fundersam över passet. Tanken var att springa intervaller, 4*4 minuter med 2 minuters vila. I varje intervall skulle jag öka farten varje minut, från 4.00 min/km ner till 3.40 min/km. Men jag blev trött och hade bara ork/motivation till 2 intervaller. Är jag trött eller har jag tappat snabbhet? Okej, jag är inte jättevan vid att springa i 3.40 min/km, men hur stor skillnad kan det vara i ansträngning jämfört med 4.00 min/km?

Jag är inte nöjd så nu måste jag lägga in snabba kortintervaller i var och vartannat träningspass!

Jag vill tillbaka till formen jag hade i Amsterdam i höstas när jag gjorde sub 3 med ”lagom” ansträngning!

Share Button