Trappträning

Ibland tänker jag att det där med vardagsmotion är för de som inte tränar alls, men så ibland tänker jag att viss vardagsmotion är ju hur bra som helt. Trappträning är nog en av de vardagsmotioner jag tror mest på. Jag tränar sällan backe och styrketräning för benen, så gå i trappor är riktigt jobbigt. Och det känns lite snett hur jag som tränad marathonlöpare kan tycka att det är jobbigt att gå uppför några trappor!

Så dels inser jag ju att jag kanske är ganska svag i låren, men det betyder ju också att det finns en enorm förbättringspotential. Och jag har faktiskt tänkt på att jag skulle kunna köra några rena trappträningspass, uppför trapporna och ner med hissen, uppför trapporna och ner med hissen. Det ser kanske lite konstigt ut att komma i trappan i kortbrallor mitt i vintern, men konstigare saker har väl hänt.

Är det någon som har kört rena trappträningspass och kan berätta om sina erfarenheter?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Många trappor blir det…
  Jobbar som sotare och ibland har vi fastigheter med flera våningar utan hiss. Vi springer upp och ner flera dagar om året i stentrappor, med div utrustning. Har man varit ledig ett tag känns första dagarna riktigt tuffa och mjölksyran bränner bra.

  Rent ur träningsynpunk är det grymt! Tyvärr upplever jag en del slitage på knän, då stålhätteskor inte är så goa. (Spiraltrappor är inte heller så kul, då man lätt känner av de benet som får ta ”svängen”)

  Skulle kunna avlägga en rapport som detta…men just trappor och stegar är min vardag. :)

 2. Jag tänkte mest säga hej. Jag hittade till din blogg igår och har läst en del i den och tycker den verkar väldigt bra. Så numera är du tillagd bland mina favoriter! :)

 3. Ousa: Oj, låter ju grymt bra att du får träning på jobbet. Och tack för att du berättade att du tror på trappor som träningsform!

  Kim: Kul att du hittade hit, välkommen!

 4. Haha! Känner igen den där känslan när man känner sig helt slut efter en trappa i tunnelbanan eller liknande. Jag kan bli helt matt av tanken bara. Och då borde jag ha lite tryck i venen eftersom jag leder minst två spinpass i veckan. Kanske får ta efter ditt exempel och köra trappass!!

 5. Anna: Ja, visst är det konstigt och knäppt. Hur jobbigt är det för de som inte alls tränar?? Men jag tror det är bra, och Ousa berättar ju också det här ovan i kommentarerna. Kör hårt!

 6. Jag har börjat med trappträning. Jag bor i våningshus, 6 våningar. Och jag åker ner med hissen,tar trapporna upp (alla 6 trappor) och så rullar det på så . Jag börjar med 10 ggr. Detta måste jag göra VARJE DAG. Sedan blir det armhävningar, situps, knäböj osv. Man känner sig mycket piggare efter hela det träningspasset. Sist jag tränade var ca. 3 månader sen. När jag tränade gick jag ut och joggade 1 timme o 40 minuter. Saknar dom tiderna, och jag ska verkligen komma igång igen! Mitt mål är att gå ner från 56 kg. till 50 kg. Eller mindre. LYCKA TILL MED TRÄNINGEN! :D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *