Söndagstankar

Idag är det söndag, en både vanlig och ovanlig söndag. Det är resdag och det är jag van vid på söndagar, men det innebär också att jag inte får till något långpass, vilket jag borde. Men benen har fått lite träning ändå och kommande vecka hoppas jag blir en riktigt bra träningsvecka, med bra långpass på helgen. Nästa helg ser ut att bli i Stockholm och då blir det en ny runda med TSM och sub 3 gänget där.

Jag tycker det verkar som fler och fler lägger in lite fartökningar på olika sätt i sina långpass och det är något som jag tror på. Men kan det vara för tidigt att göra det redan nu i januari eller är det bara bra? Jag funderar också på att lägga in ett halvlångt långpass mitt i veckan, på 15-18 kilometer och där skulle jag till exempel kunna lägga in lite progressiv löpning.

Hur tänker ni angående fartökningar i långpass och halvlånga långpass?

Vinterlöpning

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Snygg bild! Låter vettigt med fartökningar i långpassen, är definitivt lättare att utföra med en klocka till löparvänn :)

 2. Det är rätt skönt att öka tempot mitt i ett långpass. Allt blir så monotomt efter ett tag. På pass om 25-30km lägger jag gärna in de sista på lite snabbare tempo. För att sedan gå den sista ovs. :)
  Snyggt foto!

 3. Jag tror det är bra!!! Bra både för träningseffekt och så för det mentala. Att man kan öka på och få upp tempot även under ett långpass. Jag körde en Kenyan igår, det vara roligt och galet tufft :-)1

 4. Ibland brukar jag ta mig en extra löptur hem från långpassen. Då blir det naturligt att farten blir högre. Lättare att hålla ett jämnt tempo när man springer i grupp.
  Frågan vad som är ett långpass och vilken fart jag bör hålla är intressant. Några tips?

 5. Pilla: Visst är det skönt med klocka till fartökningarna! Kul att du gillar bilden!

  Ousa: Visst är det skönt att höja tempot lite i långpassen, om man orkar… :)

  Carina: Sant, man kanske ska tänka på det som något positivt mentalt, bygga pannben helt enkelt! :)

  Mikael: Bra fråga om fart i långpass, blogginlägg kommer!

  Morgan: Tack tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *