Kondition är en bra grej om man ska bli bra på långdistanslöpning. Men lite benstyrka skadar inte heller. När jag nu är och åker utför blir det ingen löpträning och därför tänker jag extra mycket på den benträning jag kan få ändå. För jag tror att den brännande känsla som till slut infinner sig när man åkt en stund utan att stanna ger lite styrketräning för benen. Jag tror man kan uppnå samma känsla om man sitter tillräckligt länge i 90 graders vinkel mot en väg (utan stol såklart). Jag tror att denna benträning kan ge nyttig styrka för benen. Så om ni är på skidresa kan ni alltid tänka på att kämpa lite extra med benen för att det ska ge bra träning för löpningen, så tänker i alla fall jag. Börjar det bränna lite i låren åker jag gärna lite extra bara för att utmana benen lite och behöver jag staka eller åka skate för att komma framåt på platt mark åker jag skate men jag använder bara benen. Allt för löpningens skull!

Share Button