En del av er vet säkert att jag gillar adizero adios sedan tidigare och en del av er har säkert också sprungit i den eller hört talas om den. Men även om jag nu har en positiv inställning till skon ska jag försöka ge en objektiv bild av hur jag tycker adios 2 är, inte minst i förhållande till föregångaren adios.

Varför heter den adios 2 undrar kanske någon. Ja, det kan man undra, för det har ju funnits i flera färger tidigare. Men det är väl som så att inga direkta förändringar, mer än färgen då, har gjorts mellan de olika släppen av ny färg på skorna. Men nu har man gjort tydliga förändringar i skon och därav det nya namnet adios 2.

För mig har adios varit en lätt och flexibel tränings- och tävlingssko som jag gärna kunde sprungit mer i än vad jag gjort. Det finns två anledningar till att jag inte har sprungit mer i den:

1. Jag har fler bra skor att springa i.

2. Den kanske ser lite tunn och ostabil ut och känns för lätt för att man ska ”våga” ha den på alla möjliga vanliga träningar.

Jag tror adios har passat mig väldigt bra eftersom jag är lätt i kroppen och förhoppningsvis har ett lätt löpsteg. Detta gör också att jag kanske skulle kunnat springa mer i adios än vad jag gjort. Samtidigt är det kul och spara ”det bästa” till tävling, så att det känns lite extra!

Nu när adidas skulle göra om adiosen lite var vi nog många som undrade hur det skulle gå. Dels visste vi tidigt att det skulle komma en adios 2 vilket gjorde att vi också drog slutsatsen att den skulle göras om lite. Men varför förändra något som är så bra, något som så många är så nöjda med? Vad kommer löparnas reflektion på detta att bli? Jag har testat och bildat mig min egen uppfattning.

adidas adizero adios

adidas adizero adios 2

adios 2 är förändrad på två sätt jämfört med adios. Dels är den stabilare runt hälen och dels är den stabilare undertill mot framfoten och har ett gummi från Continental som ska förbättra fästet i frånskjutet, framförallt på våt asfalt. Vad innebär då detta för mitt och andras användande av adios 2? Ja, detta gör att det blir lätt att använda adios 2 till alla möjliga träningspass. Kunde man det med adios kan man det absolut med adios 2. Har något blivit sämre? Jag kan tänka mig att adios 2 kanske tar ett steg tillbaka från den absoluta fronten av tävlingsskor, inte för att den behöver det utan för att vi löpare ständigt vill ha något nytt och nu finns det tydliga utmanare till adios 2 inom adizerofamiljen. Skorna jag tänker på är naturligtvis adizero feather och adizero hagio. Vikten på adios 2, feather och hagio är 210 gram, 190 gram och 170 gram (Men US 9).

adizero feather, 190 gram (Men US 9)

adizero hagio, 170 gram (Men US 9)

Så jag tycker att adios 2 har blivit en mer komplett löparsko samtidigt som den kanske tappar lite toppkänsla med tanke på att det numera finns andra lättare alternativ inom adizerofamiljen. Men det är fortfarande så att jag tycker att adios 2 är en underbart skön sko och skulle jag bara få springa med en enda sko skulle det troligtvis bli adios 2, eller kanske adidas marathon 10.

Share Button