Wiggle vs Running Warehouse

Det här med var man ska handla sportartiklar på nätet är väl en ständigt pågående fråga. Vilka shoppar kan man lita på? Vilka har bra utbud? Vad blir priset till slut med alla frakter och andra avgifter? Vilka leverarar snabbast? Och kanske mest viktigast, vilka är okej att ha att göra med om något skulle bli fel.

Jag har handlat några gånger på Running Warehouse och alltid varit nöjd. De har oftast ett utbud som passar mina önskemål och det är viktigt för mig. RW är baserade i USA vilket gör att det tillkommer lite mer avgifter än vad det gör från de som är baserade i Europa, men så länge det är bättre pris än om de hade funnits i butik i Sverige är jag nöjd. RW är också förvånansvärt snabba. Förra gången jag beställde något på RW var det torsdag kväll i Sverige och på måndag lunch kom leveransen hemma vid dörren, helt fantastiskt!

Nu har jag handlat på Wiggle och jag har för mig att jag testat det tidigare. Förra gången tror jag att det slutade med att det aldrig blev något, för de hade inte min storlek eller vad det nu var. Denna gången hoppas jag fortfarande att det är okej, men jag börjar undra. För jag beställde i onsdag kväll i förra veckan och har fortfarande inte sett till någon leverans, inte en s en avi i brevlådan. Om det nu ska skickas inom Europa är det för dåligt att inte fixa det på en vecka.

Så när det gäller snabbhet så är min erfarenhet att Running Warehouse skickar mycket snabbare från USA än vad Wiggle klarar av inom Europa.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

8 kommentarer

 1. Jag har provat RW och Wiggle och Startfitness. Köper hellre från UK eftersom det inte tillkommer några dolda tullar och skatter och så. Upplever att Startfitness är snabbare än Wiggle, men de har inte lika brett sortiment på skor. Å andra sidan har de mängder av vissa märken, som Asics och Adidas, i regel billigare än Wiggle, beroende på om man har nån rabattkod eller inte. Jag surfar runt och kollar vem som har det jag behöver.

 2. Anna: Låter som du är helt rätt på det. Det är framförallt ett utbud som jag vill ha som tar mig till RW. Men jag tycker det är konstigt/dåligt att Wiggle inte kan vara snabbare. Hoppas mina prylar kommer till slut.

 3. Jag köpte mina vinter kommpressionstights hos Wiggle. Det tog nästan två veckor och innan dess ficka ingen avi eller mail. Men det kom! Så va inte orolig!
  kram

 4. RW skickar väl med FedEx eller UPS, och de brukar vara ruskigt snabba. Wiggle kanske använder den vanliga posten?

 5. Som Magnus säger, Wiggle använder vanlig post så det kan vara därför det tar lite tid…Vi har handlat där ett par gånger och det har alltid kommit fram och varit i bra skick. Startfitness är lite snabbare med leveransen (vad vi märkt) men har varit lite dyrare är wiggle på de grejer som vi varit ute efter. Men sammanlagt så har vi varit supernöjda med båda :)

 6. Sag till innan Boston o NYC sa fixar jag en bestallning at dig, ingen tull och ingen frakt :) dessutom kan du bestalla prylar som bara skeppas inom US……Jag far bestallning pa tva dagar, passar det inte sa har RWH fri farkt tbks ocksa…skitbra!

 7. Alla: Det verkar som ni har bra koll på detta. RW har snabbare frakt och Wiggle vanlig snigelpost, men kommer fram till slut ändå.

  Stefan: RW är bra och snabba och ofta gillar jag deras utbud. Men ska det bli billigt måste jag beställa nära inpå en resa till Boston eller NYC för att slippa en massa avgifter, men när man väl vill ha något vill man ha det bums! :)

 8. Senast beställde jag Saucony Mirage och hade mina skor inom 5 dagar. Helt ok tycker jag eftersom det inte var någon brådska.

  Söker ett par skor för tävling som väger ca 140 – 150 gram.
  Har Saucony Type A4 nu och funderar på att gå ner ännu lite till i vikt. Har du något tips förutom Asics (som inte passar mig)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *