Att det är populärt att springa nuförtiden är inte något nytt längre. På helgerna finns det nästan hur mycket folk som helst som är ute och springer och det är naturligtvis jättekul. Men nu har löparna hittat in till gymmen och löpbanden också och det är ju egentligen också bra, men antalet löpband är ju mer begränsade än ytan utomhus. Löpbanden på gymmen kan alltså vara för få och ibland vara helt upptagna och till och med ha folk som står i kö. Så vi har inte bara en löpartrend, vi har även en löpbandstrend!

Idag hade jag egentligen lite brådis hem från jobbet för lite vindrickande väntade denna måndagskväll. Men planen var att hinna förbi gymmet en sväng för att köra lite intervaller på löpbandet. Det blev ont om tid, men jag tog mig ändå förbi gymmet en snabb sväng. Men det hade jag inte behövt göra, för alla löpbanden var upptagna och folk stod också i kö. Nu var det ju intervaller på bandet som var tänkt, så det blev en liten flopp. Jag gick istället bort och drog lite i stakmaskinen en stund för att få upp pulsen och vara redo för löpning efter det. Men när jag kom tillbaka var löpbanden fortfarande fulla. Så jag ställde mig i en annan maskin som jag märkte också kan ge lite för löpningen. Om man inte höll hårt i handtagen gav det ganska bra på låren om man drog upp motståndet lite. Jag stod där en stund i väntan på ledigt löpband, men förgäves. Efter en stund tröttnade jag och åkte hem till vin och vänner.

Share Button