I glädjeruset av att första intervallpasset gick okej för kroppen tog satsade jag på ett till i veckan. Denna gången hade jag mina nya adizero boston 3 på fötterna. Kanske inte de naturligaste dojjorna för ett snabbt intervallpass, men ska de testas så ska de!

Planen var att köra 10*2 minuter med 1 minuts vila. Farten satte jag på 3.40 min/km. Precis som Sara har sagt så kan jag inte ligga kvar i träsket kring 4 min/km på intervallerna, jag måste öka farten om jag ska kunna springa en halvmara på under 4 min/km i snitt. Samtidigt tycker jag fortfarande att 4 min/km är ganska snabbt. Det är hårda bud alltså! Även i detta pass hade jag pulsklockan med mig och nyfiken var återigen att se vilka puls jag hade i slutet av intervallerna och vilka puls jag har när minutvilan har gått.

Både jag, kroppen och skorna fick anpassa oss lite för att hänga med i den ganska höga farten, men det gick trots allt bra. 2 minutare känns som fullt överkomlig längd på intervallerna även om det går fort, 3 minuter är klart längre och tuffare. Jag börjar också anpassa mig till löpbanden på Sportlife på Tegnergatan men det är lite dumt om man inte kan stänga av ”pipljudet” när man höjer och sänker farten på löpbandet, det stör ju alla runtomkring. Jag frågade de i receptionen, men de hade ingen aning.

Intervallerna rullade på bra, jag hade inga problem och farten var inte för hög. Pulsen kom upp i ungefär 175 slag i slutet av intervallerna och låg på ungefär 130 slag i slutet av vilominuten. Jag är nöjd med att ha kommit igång med intervallerna och at vaderna klarar av det. Men dagen efter känner jag lite av vaderna, de är liksom lite trötta, men det går kanske över.

Mina nya fina adidas adizero boston 3

Share Button