I skrivande stund är det mitt i natten hemma i Sverige och jag sitter hemma i Halmstad och laddar lite smått för en liten träningshelg med löparpolarn hemifrån.  Men det finns fler som laddar och för många är det ett mycket viktigt lopp som går av stapeln imorgon lördag i Houston i USA, nämligen uttagningen till att få springa marathon i OS i London i sommar för USA. USA har den tuffa uttagningsregeln att det är detta lopp som gäller och inget annat, hårda bud helt enkelt. Och alla ni som har sprungit marathon vet att lite vad som helst kan hända under loppet med mage och annat, men det gäller att vara fullt frisk för att kunna prestera på topp. Och kunna prestera på topp lär man vara tvungen att göra om man ska ha en chans att ta sig in i teamet som ska representera USA på marathondistansen vid OS i London i sommar. Vid OS i sommar kommer damernas marathon springas den 5 augusti och killarnas den 12 augusti, missa inte det!!!

Vill man läsa lite mer om uttagningarna i USA så kan man läsa på dessa bloggar:

marathon.se av Daniel Norberg

Mizuno USA av Seth Hasty

Share Button