Skidträning på InMo

Idag testade jag något nytt – kastade mig lite vilt ut i något som verkade jobbigt. De kallar de Vasaloppsträning, men som tur är ska jag bara åka Öppet Spår. :) Det är ett mindre gym som heter InMo – Medveten Träning, som kör med denna typ av träning nu några gånger i vinter. InMo ligger nära Karlavägen på Östermalm i Stockholm.

Vi skulle köra stationsträning. 6 stationer där vi på varje station skulle köra 3*3 minuter. Totalt blir det alltså 54 minuter aktiv intervalltid, vilket jag tycker är väldigt mycket, mer än vad jag är van vid. Varannan station var för benen och varannan station var för armarna. Det märktes att jag brukar springa med benen och inte med armarna. Men i stakmaskin och roddmaskin blir det tydligt vad jag är dålig på. :) Och jag gillar det, när jag konkret märker att jag inte är tillräckligt bra på något. För ska jag få till en förändring som får mig lite mer till gymmet så krävs det nog att jag vet att jag är dålig på något och ett mål framför mig som kräver att jag blir bättre på det jag är dålig på. Jag hoppas alltså att jag kommer förbi en stakmaskin fler gånger innan Öppet Spår!

Ett litet gym men oj så jobbigt det kunde bli!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Hihi underbart att du inte springer med armarna. Men tänka vilken bra träning om du skulle vilja springa med armarna Kenth. Det ska bli kul att hänga med er den helgen. Jag är däremot inte lika tränad som dig inför den här helgen.

  2. Kul med tuff och lite annorlunda träning! Jag tror att den träningen också kommer att gynna löpningen inte bara skidåkningen.

  3. Åsa: Jag tror du klarade bättre än många av oss andra!

    Carina: Ja, inte omöjligt. Längdträning är nog ganska komplett vad gäller träning för hela kroppen. Kul att det gick så bra för dig på lägret!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *