Att springa utomhus på vintern kräver ofta sina vantar. Men vad är lagom varmt? Kan man testa trädgårdsvantarna eller måste man gå på de alpina värstingarna från Hestra man har när det är snorkallt och man flyger ner i en svart pist. Nja, troligtvis något mittemellan. Jag är ganska frusen om händerna, precis som jag är om resten av kroppen… men fördelen med händerna är att det är väldigt sällan jag tycker att jag blir för varm om händerna eller har ont av att jag är varm om händerna.

Dagens tips är ett par vantar jag fått från Craft som kanske såg lite konstiga ut vid första anblicken och jag visste nog inte riktigt vad jag skulle vänta mid av dem. Men det har visat sig vara en riktigt bra och smart vante. Jag skulle vilja kalla den lite för två i en, lite som happy hour! Craft kallar den Running Hybrid Glove och det är ju ungefär samma sak. Tänk er en vanlig löparvante i fingervantetyp i vanligt mjukt material. Men utöver detta finns det också möjlighet att dra på ett extra lager över de fyra fingrarna som gör att det blir en tumvante. Himla smart tycker jag. Jag har testat dessa en del nu och har märkt att det faktiskt hjälper. Fryser jag med bara fingervantemodellen trär jag lätt över extrabiten och får en tumvante och det blir varmare. Blir jag varmare än jag behöver tar jag lätt av det igen. Jag märker också skillnaden på tummen som blir fortsatt kall eftersom det inte finns något extra för tummen, men då får jag låtsas att jag har håll och håller om tummen så blir den också snabbt varm eftersom resten av handen är varm. Jag var lite orolig för om jag skulle tycka att extramaterialet skulle fladdra omkring lite när det inte används, men det tänkte jag nog bara på de första gångerna jag använde dem.

Crafts Running Hybrid Glove – för dig som vill ha en smart vante!

Share Button