Dagens tips är ett par löparskor som jag själv beställde för ungefär ett år sen, lite på vinst och förlust faktiskt eftersom jag egentligen inte visste så mycket om dem. Som ni kanske vet gillar jag adidas Marathon 10 och jag vet nu också att många andra har testat dessa underbara skor och precis som jag gillar dem skarpt, t ex Sara och klubbkompisar i IF Linnéa.

adidas Marathon 10, populär sko i IF Linnéa, med all rätt!

Men det finns också ett par som heter adidas Marathon 10 TR, där TR står för trail. Det är alltså en väldigt snarlik sko med adidas Marathon 10, men där TR-modellen är lite stabilare, lite mer uppbyggd eller ”ordentlig” upptill. Det känns helt enkelt som den är mer anpassad för träning i lägre temperaturer och lite besvärligare underlag. Den har också ett ganska generöst mönster undertill som hjälper till att få ett bättre grepp än med vanliga skor. Men när det kommer till löpning på is räcker det tyvärr inte, men det är ju heller inte så konstigt. Det enda negativa med dessa är att plösen gärna viker ner mot foten lite för mycket istället för att smita ner i sidan av insidan av skon. Detta händer alltså när man tar på sig dem och det känns inte perfekt. Men tar man bara lite med fingret och följer med plösen ner utmed sidorna hjälper det och den kommer på plats och den blir på plats under hela träningspasset. Nu hoppas jag ju att detta var ett måndagsex jag fick när jag beställde dem förra året eller att detta lilla obehag är borta till årets version. Skon finns att köpa på t ex adidas butik i Stockholm eller i olika webbshopar.

adidas Marathon 10 TR, en skön vintersko som klarar många olika väglag

Share Button