Äntligen! Äntligen är det 2012! Äntligen har vi lämnat december och kommit in i januari och det är viktigt! För när det är nytt år och januari så känns det mycket närmre till de inplanerade loppen i vår det blir så mycket mer konkret att det verkligen är dags att sätta igång hårdträningen.

Jag har stora planer, både när det gäller vilka mål jag vill nå, men också vad jag gissar att jag måste göra innan i form av träning, för att kunna nå mina mål. 2011 var ett okej år, men de riktigt bra resultaten uteblev, det ska inte få hända 2012. Planen är att jag ska springa mer intervaller och generellt sett lite tuffare snabbare pass. Samtidigt ska jag inte glömma långpassen, som ibland kan få gå långsamt, men som ibland också måste få närma sig tänkt marafart, i alla fall i vissa delar av långpassen.

Jag planerar också att vidga både mitt eget och bloggens tränings- och intresseområde, eller vad jag ska kalla det. Att jag nu åker lite längdåkning och ska åka Öppet Spår är en del av detta. Jag planerar också att jag ska passera gymmets dörr lite oftare och då inte bara för att ställa mig på löpbandet. Jag hörde tidigare på TV att en norsk längdskidåkare sover ofantligt mycket och även om jag inte ska börja med det så kan jag nog öka på sömnen lite utan att det gör något. Äta mer kan kanske också vara bra, jag gör av med mycket energi. Jag gillar enkelheten med drickyoggi eller liknande, så det kanske vore något. Jag vet ju att löpning gör mig till en bättre löpare, nu ska vi se om dessa initiativ också hjälper mig mot mina mål.

 Min satsning kanske inte tar mig till de Olympiska Spelen, men jag hoppas på personliga rekord!

Share Button