Idag tog jag chansen att springa ett långpass med IF Linnéa. Okej, vi hade julfest på jobbet igår, men jag lyckades faktiskt både komma ur sängen i tid och kunde dessutom följa med i det tempot som var bestämt för dagen, ca 5.30 min/km. På lördagarna har klubben ett pass som de kallar TMdP – Team Marathon de Paris. Alla får vara med, inte bara de som ska springa i Paris i vår. Jag själv ska till exempel inte springa i Paris, jag ska istället springa Boston Marathon samma helg. Nu har Paris i och för sig en snabb bana, men jag väljer i alla fall hellre Boston Marathon före Paris Marathon, men det kanske bara är jag?

Vi var ganska många idag och det är jättekul. Samtidigt blir det svårare att hålla ihop gruppen och det är lätt till att några får lite jobbigt att hänga med när någon längst fram ligger före och drar upp tempot. Det vanliga problemet med att hålla tänkt fart alltså, trist!

Jag kunde hänga med i passet idag, men när vi hade några kilometer kvar tröttnade jag helt enkelt. Energin tog också slut, det där med julfest med tillhörande onyttigheter är kanske inte bästa uppladdningen. Jag hoppas egentligen inte att festerna tar slut, men för träningens skull får de kanske lugna ner sig lite.

Mycket löpare slöt upp till Linnéas långpass

Share Button