Kompressionssockar – funkar det?

Det händer att jag tar på något kompressionsliknande på benen innan lopp eller om jag känner något i vaderna. Men jag har aldrig sprungit i kompressionssockar. Igår fick jag en liten känning i vaden igen och sen dess har jag gått med kompressionssockar på. Imorgon är tid bokad hos kiropraktor.

Så nu är frågan om det hjälper att springa i kompressionssockar? Vad är det som hjälper, att man håller vaderna varma eller trycket på vaderna som kommer från kompressionssockarna? Och hur är det när man inte tränar utan kanske bara sitter ner på jobbet, hjälper det även då att ha på kompressionssockar?

Vad är era erfarenheter av kompressionssockar? Är det något som hjälper eller är det bara en fix idé?

Mina kompressionssockar från Craft, ganska sköna faktiskt

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

 1. Jag tycker det funkar! Springer inte med det så ofta men använder det gärna efter tuffa pass, har till och med hänt att jag sovit med dem efter lopp.

 2. Jag är övertygad om att det hjälper. Förr hade jag bara kompressionssockar efteråt, för återhämtning, men nu springer jag också med dom. (Kör med Mabs sportvariant.) Spolar också benen i iskallt vatten efter varje pass. Med denna procedur är mina underbensproblem i stort sett helt borta. Har inte behövt vila ett enda pass pga av smärta på ett år. Har haft känningar men sprungit bort det :)

 3. Funkar absolut! Har inte haft kramp i vaderna sen jag borjade med dem och man kanner sig snabbare….problemet ar att jag har flyttat upp krampen till laren istallet…sa nu blir det kompressions tights ocksa :)
  Jag kor med sleeves istallet for sockarna, sleeves mater oftast omkretsen pa vaderna dar du behover kompressionen, sockarna gar efter sko strl, (iof sa kor CEP sockarna efter vaderna ocksa)..du kan ocksa da fortsatta att anvanda din favvis socka…

 4. Fitnesscoachen: Låter som att du gör lite som jag – använder dem oftare efter träning/tävling än under själva löpning. :)

  Claes: Oj, låter ju fantastiskt bra. Visst har jag hört det där med iskallt vatten, men det låter väldigt hemskt, jag gillar varmvatten. :) Men borde kanske testas, så tack för tipset!

  Stefan: Nu är det i och för sig inte kramp jag har mest problem med, men det är ju bra att sockarna kan användas till lite allt möjligt. :)

 5. För mig har de varit kanon! Jag har haft stora problem med benhinnor men efter massor av stretching och att jag började använda kompressionssockar har problemen försvunnit. Tycker inte jag är lika stel i vader efter tävlingar och längre pass heller.
  Funderar på om jag ska köpa såna som bara täcker vaderna, dvs inga strumpor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *