Det har gått 2 veckor sedan New York marathon och jag har inte tränat en enda gång, jag har inte ens sprungit till bussen. Men jag på träning och jag tänker på hur jag ska träna till nästa år, hur ska jag nå mina mål och hur ska jag träna i vinter. När jag ska börja träna har jag däremot inte tänkt så mycket på.

Men en sak är säker, förändringens vingslag kommer slå hårt mot bloggen, men jag hoppas ni är med på det. Jag har vissa planer som fortfarande snurrar runt i huvudet, men en sak har landat utan att snurra omkring, det fanns det inte tid till och det är kanske tur det, för då hade det inte blivit av. Det som redan har hänt är att jag tror jag är anmäld till Öppet Spår. Öppet Spår åker man med längdskidor mellan Sälen och Mora, samma sträckning som Vasaloppet, men en annan dag. Det hela gick väldigt fort och det gick till så att en klubbkompis från IF Linnéa hade lagt ut det på Facebook, det fanns någon bra deal just den dagen som gjorde det väldigt mycket billigare att anmäla sig. Så billigt att klubbkompisarna började anmäla sig hej vilt, mest för att det var billigt och kanske med mindre fokus att de faktiskt skulle ta sig 9 mil på skidor om 3 månader. Och på Facebook rycks man med och helt plötsligt hade jag också fått dagens deal.

Jag har åkt längdskidor tidigare och jag tycker det är kul, men om man jämför med hur jag springer marathon skulle jag nog kalla mig själv för ett stort blåbär på längdskidor. Jag tror och hoppas att detta hyss ska få mig ännu mer träningsmotiverad i vinter så det är en klar fördel. Hur jag egentligen ska träna för Öppet Spår vet jag inte riktigt, jag har ju inte direkt en spårad slinga utanför husknuten.

Så nu kan det hända att det kommer lite blogginlägg om längdskidåkning också. Och är det någon som vet hur man tränar för 9 mil på längdskidor utan att åka längdskidor eller rullskidor så tar jag gärna emot tips.

Bild lånad från Vasaloppet

Share Button