Craft SS 2012

Trots att vi är mitt inne i hösten har jag varit och kikat lite på vad som kommer i klädväg från Craft till våren. Generellt sett känns kollektionerna inte lika stora för vår och sommar jämfört med höst och vinter, vilket är helt naturligt eftersom vi inte behöver lika mycket kläder för alla möjliga väder och vindförhållanden som mer är fallet för höst och vinter.

Del av killarnas vårkollektion

Del av tjejernas vårkollektion

Jag tycker också att man känner igen sig i kollektionen på det sätt att man håller tre linjer om jag får kalla det så; Elite, Performance och Active och jag tycker namnen säger ganska bra vilka målgrupper de vänder sig till och det märks också på priset. Att de håller fast vid dessa tre linjer är positivt, både så att vi känner igen oss och kan hitta våra favoriter, men det är också positivt ur den synvinkeln att samma linjer används även inom deras segment för Bike och Cross Country (längdskidåkning).

En av mina favorittröjor från Craft fanns inte i Sverige förra året så jag köpte en från USA, men nu verkar det som att den kanske kommer säljas i Sverige till våren. Det är en långarmad Elitetröja som helt enkelt är väldigt skön. Craft har många sköna lager 2 tröjor, men detta är mer som en tunnare tröja som man kan ha som enda tröja i bra väder höst och vår.

Smarta hålet i nacken är för de som vill dra igenom sladden till hörlurarna

Sen kommer naturligtvis den tunna jackan Featherlight, men nu också som väst. Jag gillar att springa med väst, men har nog mest gjort det i västar som är tjockare så att de värmer under hösten, men det vore kul att prova en tunnare variant av väst också. Någon som har provat att springa med en tunn väst med bara en långärmad tröja under?

Featherlight jacket

Featherlight vest

Färgerna är naturligtvis också uppdaterade och som vanligt är tjejernas lite färggladare än killarnas. Man ser också att de nu använder lite fler färger i ett och samma plagg och använder färgerna på ett lite nyare sätt som jag inte riktig kan förklara, men det är design med färg och inte bara färg i sömmar, vid dragkedjor osv.

Kul T-shirts blir det till våren

Jag kikade lite på Bike också och där ser man att de vågar ta ut svängarna ännu mer än i RUN-kollektionen. Jag har faktiskt en tröja från en tidigare Bike kollektion som funkar bra att springa i. Kanske jag får skaffa mig en ny cool kul Bike-tröja till våren.

Tjejernas och killarnas Biketröja

Som ni har sett så är en av tjejernas vårfärg rosa, och här kommer ett litet smakprov från den kollektionen.

Som vanligt är tjejernas kollektion lite färggladare än killarnas

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

9 kommentarer

 1. Å, roligt med mycket färg! Hopppas det står crazy for running på tjejernas med :)

 2. Vad trist att Craft är så insnøade på rosa damkläder! Det känns som att de haft rosa som huvudfärg i minst 3-4 säsonger nu. Kom med nåt nytt, och gärna något utanfør de existerande kønsrollerna (blått till killar och rosa till tjejer). Herrkläderna var riktigt snygga, speciellt den randiga trøjan i blått, grønt och gult.

 3. Jag tycker herrkollektionen ser sjukt fin ut! Kul med mkt färg. Fast som en del föregående talare så håller jag med om att det hade varit roligare om de vågat gå ifrån blått=kille, rosa=tjej.

  Jag springer för övrigt med tunn vindväst över underställströja vid den här tiden på året. Funkar skitbra tycker jag! När det är runt 7-10 plusgrader blir det alldeles för varmt med jacka för mig, men samtidigt kan jag bli lite kall om bröstet om det blåser. Då är väst perfekt.

 4. Har du sett elite linen? Skulle vara kula o ha deras linne till Boston om det ar fargglatt…Tjejen har klagat pa att mina linne ar svara att se i mangden :)

 5. Anna: Ja, det får vi hoppas. Ni är säkert lika crazy som vi! :)

  Sofia: Köp vad du vill, bara du gillar färgen och passformen är okej!

  Karin: Ja, allt i färg är bra. Men jag kommer också ihåg när jag jobbade för Craft på Göteborgsvarvet, väldigt många ville bara ha svart!

  LL: Vi får hoppas det finns lite annat också!

  Therese: Jag måste definitivt testa tunn väst!

  Stefan: Ja, jag har sett det och jag lägger upp bild på det.

 6. Crafts kollektion för SS12 är faktiskt större än någonsin :-). Bilderna ovan innehåller endast delar ur kollektionen och självklart kommer blått som en damfärg till våren också! Blått, grönt och svart dominerar på herr och spännande nyheter och material kommer. Hoppas vi syns i spåret i vår/sommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *