Visst ser jag upp till de som springer fort och det ligger väldigt mycket träning bakom deras framgångar. Men i lopp med många deltagare som maran i New York är det den stora massan från olika delar av världen som gör loppet till vad det är. Det är också uppenbart att många har sett fram emot att genomföra denna mara under lång tid och de är duktiga på att visa stolthet för sin prestation. Många är de som sträcker upp händerna i luften och jublar lite för sig själva och för publiken när de ser målet i Central Park.

Ser upp till min snabba kompis Johanna som blev 23:a bland damerna, här bakom herrsegraren Mutai

Och ibland är det säkert en större prestation av en del att genomföra maran än för andra att springa den på till exempel 3 timmar. Publiken är också med på noterna och en perfekt fras som användes ofta var ”You can do it”! Och om jag får använda ett av Bob´s (i Biggest Loser) uttryck ”That´s what it´s all about” så är det lika klockrent. För många handlar det kanske om att lyckas nå sitt mål, målet de har jobbat för så länge, oavsett vilket mål de har.

Många sträcker upp händerna innan målgång i New York

Killen till höger är nog en av de största hjältarna i New York marathon

Share Button