Det var inga problem att komma upp till första morgonjoggen i New York. Dels skulle jag vara lite jetlaggad och dels skulle vi åka tunnelbana ner till Battery Park vid södra spetsen av Manhattan och springa tillbaka längs Hudsonfloden och det ville jag inte missa. Klockan 7 skulle vi ses i lobbyn och trots den tidiga timmen hade jag varit vaken ett par timmar. Det var fortfarande mörkt och kallt ute men staden var ändå redan vaken, men den sover i och för sig kanske aldrig.

Nya favoriten: Craft ER Pace Jacket

 Det var några joggare ute, men inte jättemånga, kanske fler uppe i Central Park, Jag kan tänka mig att det var lätt att gissa att vi var ett gäng som skulle springa maran där vi drog fram. Drog fram och drog fram, vi var bara 10 stycken. Även om det är häftigt att springa utmed Hudsonfloden så anpassar man sig jättefort vid situationen att man är här och springer bland skyskraporna och ser Frihetsgudinnan och allt sånt där. Man springer och småsnackar lite med någon och lyssnar lite på vad andra pratar om, ungefär som vanligt när man springer i en ny grupp. Kul att höra lite olika inställningar till löpning och ”varför” de är här i New York. En del har sprungit ett gäng maror och någon ska göra sin första på söndag.

 Morgonjogg utmed Hudsonfloden med Frihetsgudinnan och Ellis Island i bakgrunden

Vi avslutade med att springa uppe på High Line som är en sträckning ovanpå hustak som tidigare var en järnväg. Denna sträckning har de nu rustat upp till promenadstråk och kanske att de hade kommit lite längre nu än när jag var här senast för 1,5 år sedan.

Morgonjoggen avslutades på High Line, en gammal järnväg som gjorts om till promenadstråk

Share Button