Lördag förmiddag. Vad gör man? Man hänger med ett gäng som ska ut och kör ett lugnt långpass. Jag tyckte det borde funka att springa lugnt och halvlångt 8 dagar innan maran, långpass kan väl aldrig vara fel?

Vi (kanske de flesta av oss) förordade en flack runda, gärna på asfalt eller hård grusväg. Så vi började från Zinkensdamm på Södermalm och sprang ut mot Djurgården och längst ut på Djurgården tror jag. Det var bra väder och vi undrade lite om det var vår eller höst, lite som förra helgen fast då på annan runda. Det rullade på lugnt, strax över 5 min/km gissar jag. Idag var det ju inte så noga så jag kollade inte på klockan så ofta, men det var med, min nya Garmin och pulsbandet var också på plats.

Där längst ut på Djurgården hände något som jag kanske inte var så nöjd med, eller snarare klart missnöjd med. Kanske att någon i täten fick ett litet fnatt och tillfälligt trodde han var häst för helt plötsligt sprang vi på en ridväg full med gyttja. Nu kom vi lyckligtvis därifrån efter ett tag men det märktes hur det inte var ett underlag som de flesta av oss var så förtjusta i och snacket om Lidingö var i full gång och det stod klart att nästa år skulle maran i Berlin prioriteras före Lidingöloppet.

Slutet av rundan flöt på bra och jag tyckte det räckte med ca 20 km och vek av när jag hade nära hem. Ett väldigt lagom lugnt litet långpass som rullade på ganska bra. Hoppas jag känner likadant om 8 dagar, även om farten förhoppningsvis är ca minuten snabbare per kilometer.

Min nya löparjacka, Craft Elite Pace Jacket, redan en favorit!

Eventuellt blir det denna version av adidas adizero adios på New York marathon nästa helg!

Share Button