Frågan i rubriken fick jag när jag kom tillbaka in i omklädningsrummet på gymmet efter ett intervallpass på löpbandet. Efter frågan kom det ytterligare positiva kommentarer om ett lätt och effektivt löpsteg osv. Vad säger man? ”Tack” sa väl jag och ville inte göra så stor grej av det, men samtidigt var det ganska kul! :)

Och jag var nöjd med intervallpasset också, egentligen gick det riktigt bra, för jag var inte speciellt positiv när jag gick dit. När jag kom hem från jobbet vid 18-tiden var jag inte så sugen på träning, men jag hade bestämt mig. Det var verkligen hög tid att testa vaden och benen igen, jag har inte sprungit sedan i söndags då det slutade med smärta i vaden. Jag har känt lite i vaden till vardags, men mest ner mot hälsenan som inte gör ont och den andra vadsmärtan skulle förhoppningsvis försvinna fint av sig själv.

Väl på gymmet, gick jag upp och ställde mig på bandet och började gå, det brukar börja så. Jag bestämde mig ganska snabbt för att gå i 5 minuter och jogga i 5 minuter och sen gå och stretcha lite. Just det upplägget hjälper mig att komma igång och kroppen känner sig mer redo efter lite stretch.

Efter stretchen var det dags för intervaller. Jag kom på att jag skulle springa 4,5-minutersintervaller, där varje intervall delades upp i 3 delar om 1,5 minut, där jag ökar farten för varje del. Jag började första 1,5-minutsdelen i 4.00-fart, därefter i 3.52-fart och avslutningsvis sista 1,5-minutsdelen i 3.45-fart. Efter en sådan progressiv intervall på 4,5 minut tog jag 1,5 minuts vila. Det blev 4 sådana intervaller och det kändes helt okej. 3.45-fart känns lite fort, men det är bara att vänja kroppen. Efter dessa 4*4,5 minuter avslutade jag med 4*1 minut i 3.30-fart med 1 minuts vila. Kändes helt okej, men kommer man ner mot 3.30-fart börjar det gå fort.

Siktet är inställt på New York Marathon om 10 dagar!

Share Button