Igår var en busy dag med några löprelaterade händelser, även om jag själv inte riktigt tränade, men rehab och mental inspiration kanske kan få räknas ibland.

Jag ringde superkiropraktorn Jenny på förmiddagen och klockan 5 kunde jag komma, snabba bud, det gillar vi. Benen är inte helt okej varje dag och maran i New York är idag bara 12 dagar bort. Jag ville och behövde få höra att hon trodde vi kunde få bort problemen i vaden så pass mycket att jag kan springa utan större problem. Samtidigt tittade hon en del på mitt gamla fot/vad/hälsene-problem, men det gör inte ont så det tar vi senare. Känns i alla fall skönt att veta att man har någon superduktig att gå till när det krisar.

På kvällen ringde polarn igen och av naturliga skäl brukar det bli en del träningssnack. Han är väldigt envis och träningsduktig när han väl har bestämt sig för något. Men ibland händer det att han tar ut sig så in i tusan att han tappar sugen på allt vad träning och nya mål heter under ett tag, ibland ganska länge. Så var det efter hans första mara och så var det efter att han gjorde Åre Extreme i somras, alla 3 grenarna, på nytt pers med nästan 20 minuter. Så nu har han gått och väntat på att motivationen för nya mål ska dyka upp och nu hade det hänt. I senaste samtalen har det märkts att det varit på gång, att det troligtvis bara handlade om en kort tidsfråga och nu hade det alltså hänt. Nu ska träningen igång och nya målet är Lidingöloppet till hösten på en bit under gamla perset, som det i sig är typ 5 minuter bättre än mitt gamla pers, så det säger inte lite… ;-) Härligt att du är igång igen och du vet att det motiverar mig!

Och så igår kväll, eller natt var det ju faktiskt, så kom det ett sms från andra sidan jordklotet. Nu inför New York Marathon chattar jag en del med en polare i USA som ska springa maran och igår kom alltså ett sms från en annan gammal kompis som bor på Nya Zeeland och som också ska till New York och ska springa maran. Jag skulle gärna vilja springa på jämförbara tider med henne, som jag kunde tidigare, men det går inte riktigt längre, jag är för långt efter. Men hon tränar bra och är otroligt duktig och målmedveten i sin träning och når hela tiden nya mål och har också lyckats komma tillbaka efter långt skadeuppehåll. Tänk att få starta i elitledet på New York Marathon, inte illa. Bara att lyfta på kepsen och önska lycka till. Blir otroligt kul att träffa dig där borta om en dryg vecka.

Startfältet precis innan start i New York förra året

Share Button